Kvinna värmer sina kalla händer över en kopp varmt te

Hoe werkt een verwarmde handschoen?

Voor de koukleumen onder ons zijn verwarmde handschoenen een geschenk uit de hemel. Ze houden je handen comfortabel warm met één druk op de knop. Waar je ook bent, wat je ook doet. Heerlijk, die verwarmde handschoenen, maar hoe werken ze nu eigenlijk?

Kvinna värmer sina kalla händer över en kopp varmt te

Werking van verwarmde handschoenen

De bediening

Een verwarmde handschoen heeft een ingebouwd warmtesysteem en is eenvoudig te bedienen met een aan/uit knop. Deze bevindt zich meestal op de rug van de handschoen of in de manchet. Deze knop houd je enkele seconden ingedrukt, waarna het warmtesysteem zich direct inschakelt in de hoogste stand. Je koude handen zijn in 5 minuten helemaal opgewarmd.

Batterij

In de manchet is een speciale pocket aangebracht om de oplaadbare batterij in op te bergen. In deze pocket zit tegelijkertijd de voedingsdraad van het warmtesysteem, waarop je de batterij kunt aansluiten.

Doordat de batterij in de manchet is weggewerkt, voel je hem niet tijdens het dragen. Je hebt dus het idee dat je een gewone handschoen aan hebt.
De batterijen zijn antivries dus ook geschikt voor extreem koude omstandigheden.

Warmtesysteem

Het warmtesysteem bestaat uit dunne warmtegeleiders. Deze zijn gemaakt van koper en carbon. Carbon bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. Het is enorm soepel en tegelijkertijd enorm sterk.

Deze warmtegeleiders lopen over de rug van de handschoen en over de rug van elke vinger. Helemaal tot aan de vingertop. Ook kun je kiezen voor een handschoen waarbij ook de handpalm uitgerust is met een warmtesysteem.

Hoe lang werken verwarmde handschoenen?

Je mag ervan uitgaan dat je gemiddeld 5 uur kunt genieten van warme handen met opgeladen handschoenen. Hoe lang jouw handschoen warmte geeft heeft te maken met de volgende factoren:

  • De dikte van de handschoen. Hoe dikker de handschoen, hoe beter hij de warmte zal isoleren. Een dunne handschoen geeft je vinger veel bewegingsruimte en is dus ideaal tijdens het sporten. In dezelfde koude-omstandigheden is een dunne handschoen natuurlijk sneller leeg dan een dik exemplaar.
  • De omgevingstemperatuur. Hou kouder het buiten is, hoe meer energie de batterij moet leveren om de handschoenen op temperatuur te houden.
  • De batterij. Een batterij met meer energie gaat natuurlijk langer mee dan een batterij met minder energie. Onze batterijen zijn klein maar tegelijkertijd enorm krachtig. Standaard worden onze handschoenen geleverd met een 7.4 V – 2600 mAh batterij.

Grofweg kun je stellen dat verwarmde handschoenen voor 2 tot 9 uur warme handen zorgen. Dat is nogal een groot verschil. Draag je onze dikste handschoen en gebruik je de laagste warmtestand dan heb je zeker 9 uur warme handen. Maar gebruik je onze dunste handschoen en schakel je de hoogste stand in, dan zal de batterij na 2 uur alweer leeg zijn. Een extra setje batterijen voor onderweg is natuurlijk altijd een optie.

En fijn om te weten: De batterijen zijn na 4 uur weer opgeladen met de bijgeleverde oplader.

Aantal warmtestanden

De verwarmde handschoenen van HeatPerformance® hebben 3 standen. De hoogste stand is bedoeld om de handschoen snel op te warmen. Ideaal als je écht koude vingers hebt die niet meer uit zichzelf warm worden. Je zult zien dat je na 5 tot 10 minuten echt over wilt schakelen tot een lagere stand, want anders worden je handen te warm.

De middelste en de laagste stand zijn bedoeld om je handen op temperatuur te houden. Heb je een handschoen gekozen met veel isolatie dan is de laagste stand een goede keuze. Zo gaan je batterijen ook nog eens langer mee. Heb je een dunne handschoen gekozen, dan is het prettig om de middelste stand te activeren. Natuurlijk scheelt het ook of je de handschoenen draagt op een ijskoude winterdag of tijdens een zonnige najaarswandeling.

Shop Verwarmde handschoenen

Selecteer een Afleverpunt

Click outside to hide the comparison bar
Vergelijk