Verwen je handen met verwarmde handschoenen voor in huis

Heb je last van een slechte doorbloeding? Ondergetekende kan helemaal met je meeleven. Niet alleen in de winter maar op alle dagen waarop het kwik onder de 20 °C zakt voelen mijn handen al koud aan. Niet een beetje onaangenaam koud, maar – en zeker als ik lang stil zit – ècht koud. Hoe vaak ik op een dag wel niet de warme kraan opendraaide om mijn handen even op te warmen. Nu kan ik die kraan gelukkig dicht laten en heb ik met mijn verwarmde binnenhandschoenen een fijne en duurzame oplossing gevonden.

Ik herinner het me nog goed. Een paar jaar geleden, om precies te zijn in 2019, toen de eerste herfstdagen zich aankondigden, zat ik achter mijn laptop met koude vingers. Ik kon me niet goed concentreren en probeerde vergeefs mijn handen aan een kop warme thee op te warmen. Klaar was ik ermee, zó klaar. Er lag nog een hele winter in het verschiet, hoe zou ik die in hemelsnaam doorkomen?

Uiteindelijk ben ik verschillende soorten handschoenen gaan uitproberen. Dunne handschoenen van polyester en katoen, die bleken te koud. Dunne wollen handschoenen, die bleken te dik. Handschoenen zonder vingers, geen idee waarom die bestaan want ze deden bij mij niets. Zilverhandschoenen, leuk idee maar ik had niet het idee dat ze warmte vasthielden. En trouwens, mijn handen waren koud, welke warmte viel er vast te houden?

Gekscherend zei ik tegen mijn partner dat ze toch eens dunne handschoenen met een verwarming moesten gaan bedenken. Het zachte stemmetje in mijn achterhoofd werd steeds luider, totdat ik het niet meer kon negeren. Wat nou als ìk die handschoenen zou gaan bedenken. Als ik zo’n last had van koude handen, zou ik vast niet de enige op de wereld zijn.

En hup daar gingen we aan de slag. Sample na sample hebben we ontwikkeld en getest totdat we tevreden waren en onze nieuwste aanwinst omdoopten tot onze HeatPerformance® INDOOR handschoenen.

Verwarmde handschoenen THIN - set
verwarmde onderhandschoenen
elektrische handschoenen - met batterij

Deze heerlijke handschoenen draag je lekker in huis of op kantoor. Je kunt er alles mee vastpakken wat je wilt zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets beschadigd. De warmtegeleiders zitten namelijk aan de buitenkant, ze lopen over de handrug en over de rug van elke vinger. Deze geleiders bestaan uit soepele, dunne carbondraden die je niet voelt zitten tijdens het dragen.

De warmtegeleiders worden aangestuurd door een slimme chip die de temperatuur in 3 standen regelt. De krachtige 2600 mAh – 7.4 V lithium batterijen zorgen voor minimaal 2 tot maximaal 7 uur warme handen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de warmtestand die je gebruikt. Deze batterijen zijn de dunste in hun soort zodat je er geen last van hebt tijdens het dragen van je handschoenen. In een speciaal daartoe bestemd vakje – dat zich aan de binnenkant van de manchet bevindt – berg je de batterijen op. Door middel van een waterdichte ritssluiting zijn je batterijen goed beschermd.

De stof van de binnenhandschoenen is dun genoeg dat ze je voldoende bewegingsvrijheid geven, fijne motorische bewegingen als schrijven of typen is geen probleem. Het is wel wennen in het begin. De sensoren in je vingertoppen spelen een belangrijke rol bij het typen, ze zorgen ervoor dat je goed contact houdt met het toetsenbord en dat je bijvoorbeeld ook het streepje op de ‘f’ en de ‘j’ goed voelt zitten. Bij het dragen van handschoenen zit er een laagje stof tussen je vingertoppen en de toetsen, dat is even omschakelen voor je hersenen. Maar het ongemak van het wennen is voor mij een stuk minder erg dan het ongemak van koude handen. 

Op het topje van de duim en wijsvinger hebben we overigens ook touchscreen stof aangebracht. Zonder je handschoenen uit te trekken kun je dus je tablet bedienen of eenvoudige telefonische handelingen uitvoeren.

Voor de stof hebben we polyester gekozen, dit materiaal is slijtvast en gaat dus erg lang mee. Daarnaast laat polyester zich makkelijk wassen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je handschoenen krimpen.

Dat mag dus ook gewoon, je handschoenen wassen. Ga voor een handwasje of stop je handschoenen in een waszak en kies voor het handwasprogramma van je wasmachine. Niet in de droger maar rustig laten drogen op je droogrek. Natuurlijk verwijder je van te voren wel even de batterijen en plaats je het afsluitdopje terug op het kabeltje. Sluit ook even de waterdichte rits van het zakje waarin het kabeltje zich bevindt.

Bij het ontwikkelen van de binnenhandschoenen hebben we goed nagedacht over de pasvorm. Deze moest zo nauw en aansluitend mogelijk zijn, zodat je de handschoenen zo min mogelijk voelt zitten tijdens het dragen. Tegelijkertijd mogen je vingers niet beperkt worden in hun bewegingen. Daarom hebben we ook elastaan toegevoegd, zo blijft een optimale bewegingsvrijheid gegarandeerd. 

Voor wie zijn onze binnen handschoenen bedoeld?

Deze verwarmde handschoenen voor in huis zijn ideaal voor als je last hebt van een slechte doorbloeding. Die slechte doorbloeding kan een oorzaak hebben (zoals de ziekte van Raynaud of een vitamine tekort) maar het kan ook gewoon zijn dat het bij jou hoort. Zoals bij mij het geval is. Veel mensen kunnen baat hebben bij het dragen van verwarmde binnen handschoenen, zoals:

  • Zit je vaak lang stil, thuis of op kantoor? Bijvoorbeeld bij werkzaamheden op de computer, bij het lezen of tijdens vergaderingen? Dan kun je snel last krijgen van koude handen. Koude handen op kantoor dragen behoorlijk bij aan een verminderde concentratie; met verwarmde kantoor handschoenen werk je een stuk ontspannender en heb je minder moeite je hoofd erbij te houden.
  • Bij werkzaamheden in een koude hal, waarbij je ook te maken hebt met fijne motorische bewegingen.
  • Als je lang stil zit, bijvoorbeeld tijdens een avondje tv kijken.
  • Tijdens het autorijden.
  • Je kunt de handschoenen ook voor buiten gebruiken. Omdat ze zo dun zijn passen ze prima onder je eigen handschoenen. Heerlijk voor op de fiets, tijdens een lange wandeling of op de scooter.
  • Mensen met reuma, diabetici of mensen met het fenomeen van Raynaud.

verwarmde handschoenen: Zó werken ze

Uitgebreide informatie over de werking van onze handschoenen vind je hier: de werking van verwarmde handschoenen.

Stap 1

Sluit de batterijen aan op het kabeltje dat zich bevindt in het speciaal daartoe bestemde batterijzakje.

Stap 2

Houd de aan/uit knop een paar seconden lang ingedrukt totdat het HeatPerformance® logo brandt. Nu staan de handschoenen direct aan in de hoogste stand.

Stap 3

Om je handen lekker op te warmen gebruik je de hoogste stand zo’n 5 tot 10 minuten. 

Stap 4

Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kun je hierna overgaan tot de middelste of laagste stand. Om tussen de warmtestanden te schakelen druk je één keer kort op de aan/uit knop.


Hoe lang heb ik vervolgens warme handen?

Hoe lang je batterijen mee gaan is afhankelijk van de warmtestand die je gebruikt en de omgevingstemperatuur. Grofweg kun je stellen dat je handschoenen minstens 2 uur en maximaal zo’n 7 uur voor warme handen zorgen. Tenzij je de handschoenen onder je eigen handschoenen draagt, dan kunnen ze tot wel 8 uur mee gaan.

In 4 uur zijn de batterijen weer volledig opgeladen met de bijgeleverde dubbele oplader. Eventueel kun je ook een setje extra batterijen aanschaffen zodat je de hele dag door comfortabel warme handen hebt.

HeatPerformance® verwarmde binnenhandschoenen 'INDOOR'

verwarmde binnenhandschoenen

 

 

€ 159,95

Ultra dunne HeatPerformance® handschoenen voor binnen, in een comfortabele zachte en elastische stof.

Het hele jaar door warme handen!

Selecteer een Afleverpunt

Click outside to hide the comparison bar
Vergelijk